AKTUALIZUJTE STRÁNKU: Stiskem kláves F5 obnovíte plný obsah této stránky.
Mapa Zlato Investiční zlato Investiční zlaté mince Wiener Philharmoniker Wiener Philharmoniker 1/2 Oz - Investiční zlatá mince

Wiener Philharmoniker 1/2 Oz - Investiční zlatá mince

T F L P
28 734 Kč Skladem
NÁKUP BEZ REGISTRACE.
Nakupujte pohodlně a jednoduše. Starosti nechejte na nás.
Zboží Vám doručíme cenným psaním České pošty.
(diskrétní obal, bezpečnostní balení, pojištění zásilky na plnou hodnotu obsahu)

Vybraný produkt:

Počet:

Způsob dodání:

Jméno a příjmení:

!

Adresa:

!

Město:

!

PSČ:

!

Telefon:

!

E-mail adresa:

!

Poznámka:


Kontrolní kód:

!

Opište kontrolní kód z obrázku do políčka.

*Cena je včetně DPH (Investiční zlato se sazbou 0 %). Koupí se nezavazujete k dalším odběrům. Zboží nad 10.000 Kč zasíláme až po provedení platby předem (zálohovou fakturu zašleme na Váš e-mail). Jednotný poplatek za expedici zásilky 99 Kč platí pro celou ČR a zahrnuje již balné, poštovné a pojištění zásilky. Distribucí maloobchodních objednávek je pověřena firma Zlaté mince - Numismatika. (zlate-mince.cz)


Prodej zboží s místem dodání mimo Českou republiku podléhá dle § 110 zvláštnímu režimu jednoho správního místa a daň z přidané hodnoty podléhá legislativě příslušného státu.

ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

DALŠÍ ČLÁNKY VÍCE O ČASOPISU

WINSTON CHURCHILL NA PĚTILIBROVCE Nové bankovky Velké Británie

Bank of England představila záměr vydat novou emisi polymerových bankovek 18. prosince 2013.

2. června letošního roku centrální banka Spojeného království Bank of England představila dlouho očekávanou pětilibrovou bankovku, která se stane základem nové emise polymerových platidel Velké Británie, které v následujících letech postupně nahradí stávající papírová platidla.

První přípravy se však datují už k roku 2010, kdy si centrální banka nechala zadat rešerše a průzkum možných rizik a nákladů pro přechod na polymer. Samotnému vyhlášení poté předcházel výzkum veřejného mínění, který trval od 10. září do 15. listopadu 2013 a ve kterém se 87 % z téměř třinácti tisíc respondentů vyjádřilo pro.

Vznik nové emise
Zprvu bylo zamýšleno, že by se touto technologií tiskly jen níz ké nominály po 5 a 10 £. Vzhledem k vysokým počátečním nákladům bylo ale záhy rozhodnuto, že se přechod uskuteční i u vyšších hodnot.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 4/2016.



Poslední mince 2013 Dokončení emise letošního roku

Stejně tak, jako toto číslo je pro letošní rok poslední, uzavřela své emise pro tento rok i Česká národní banka.

Sběratelé mohou do svých sbírek získat dvě nové dvousetkoruny a zlatou desetitisícovku. Mince vyrazila Česká mincovna.

Josef Bican

Od 11. září 2013 je k dispozici pamětní dvoustovka k výročí sto let od narození legendárního fotbalisty Josefa Bicana. Na lícní straně stříbrné mince je zobrazen slavný fotbalista v dresu fotbalového klubu Slavia na pozadí děleného štítu s pěticípou hvězdou. Na rubové straně mince je Bicanův portrét. Podoba této pamětní mince vzešla ze soutěže, kterou ČNB vyhlásila v březnu 2012. Zúčastnilo se jí 21 výtvarníků s celkem 30 návrhy. Vítězem soutěže a autorem podoby mince se stal Petr Horák.
Česká národní banka vydá do oběhu celkem 21 100 kusů mincí, z toho 14 300 kusů ve špičkové kvalitě s leštěným polem a matovým reliéfem a 6800 kusů v běžné kvalitě.

Celý článek naleznete v časopice Mince a bankovky č. 6/2013.

www.prazska-mincovna.cz - Mincovna pro české sběratele. Mince a medaile z drahých kovů. ©2011-2024 Pražská mincovna a.s.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...