AKTUALIZUJTE STRÁNKU: Stiskem kláves F5 obnovíte plný obsah této stránky.
Mapa Zlato Zlato 2023 - Proof - Sv. Benedikt - 1 dukát Au

2023 - Proof - Sv. Benedikt - 1 dukát Au

T F L P

DESIGN
HODNOTA
NÁKLAD
CENA
79
Au
196,97 ZLATO
(lat. AURUM)
RYZOST ZLATA
986
23,66 KARÁTU
TRADIČNÍ DUKÁTOVÁ RYZOST
ŠPIČKOVÁ KVALITA PROVEDENÍ PROOF

Ražba z ručně leštěných razidel. Označovaná taktéž jako Proof, špičková kvalita, zkráceně š.k., PP nebo Polierte Platte. Ražba se provádí na vysoce leštěné střížky z razidel, jejichž pole je ručně leštěno do zrcadlového lesku a reliéf je matován. Leštěný povrch medaile ražené ve špičkové kvalitě se chová jako zrcadlo a vytváří odrazem světla různé efekty.

VLASTNICTVÍ ZLATA

Své vlastní zlaté rezervy prozíravě rozšiřuje stále více soukromých osob a firem i v Čechách. Mnoho z nich věří, že se současný monetární a finanční svět hroutí a jenom zlato si uchová svoji hodnotu.

DETAILY



Jeden obrázek vydá za tisíc slov! Prohlédněte si i ty nejmenší detaily našich mincí. Objevte jejich půvab kliknutím na obrázky obou micovních ploch.

OBCHODNÍ INFORMACE

2023 - Proof - Sv. Benedikt - 1 dukát Au

Kód položky:

CRM5220


Cena je včetně DPH. Běžná cena: 12 537,00
Koupí dnes ušetříte: 4% | 597,00 Kč
Dostupnost na prodejnách: 1-14 dnů
Koupí produktu získáte + 0,00 ZM

Zlaté mince (ZM) získané do našeho věrnostního programu nákupem tohoto zboží, můžete použít k úhradě nákupu libovolných produktů z naší nabídky a k získání dalších výhod! Nakupovat na jednom místě se vyplatí...
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
4,9

Hodnotilo 8 sběratelů

Hlasovat mohou pouze
přihlášení uživatelé!

VŠE O NÁKUPU V MINCOVNĚ
SEZNAMTE SE S DÍLY PRAŽSKÉ MINCOVNY
Udržujeme české řemeslo živé...

ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

DALŠÍ ČLÁNKY VÍCE O ČASOPISU

Informační RSS kanál

Zlaté Mince Numismatika - největší prodejce numismatiky v Čechách a na Slovensku reaguje na vzrůstající zájem investorů o nákup investičního zlata.

Nový informační RSS kanál věnovaný popularizaci numismatiky, investičního zlata a českému medailérství naleznete na adrese Zlatemince.cz. Informační RSS kanál zajišťuje uživatelům internetu vždy aktuální informace o nových událostech přímo do jejich počítače. Jedná se o moderní a oblíbenou formu příjímání informací nejen mezi novináři a investory ale i u široké veřejnosti.

Technologie RSS (Really Simple Syndication) představuje způsob, jakým vydavatelé obsahu poskytují odběratelům zprávy, informace, doporučení nebo jiný obsah. Nejen sběratelé ale i investoři nyní mohou využít tento původní český informační kanál a získat pohodlně přehled o vývoji cen pamětních mincí, informace o aktuální ceně zlata na světovém trhu a další cenné údaje.



VPÁDY PŘEMYSLA OTAKARA II. NA SLOVENSKO vo svetle nálezov mincí

V uvedenom príspevku sa budem venovať pomerne krátkemu časovému úseku v dejinách dnešného Slovenska.

Spomínané obdobie môžeme vymedziť rokmi 1271-1273, prípadne 1277/78 kedy nezhody medzi uhorskými kráľmi Štefanom V. (1270-1272), Ladislavom IV. Kumánskym (1272-1290) a rakúskym vojvodom Přemyslom Otakarom II. (1251-1276) prerástli do otvoreného vojenského konfliktu.

Tento konflikt vyústil až do vojenských vpádov Přemysla Otakara II. na územie dnešného juhozápadného Slovenska, ktoré bude aj predmetom nášho skúmania. Prvá výprava Přemysla Otakara II. sa začala v polovici apríla 1271 a bola reakciou na vyplienenie Dolného Rakúska Štefanom V. v roku 1270. V rámci tohto ťaženia dobyli Přemyslove vojská väčšiu časť juhozápadného Slovenska. Okrem menších opevnení a hradov ako Devín, Stupava, Svätý Jur, Pezinok a Červený Kameň sa mu podarilo dobyť aj väčšie mestá, vrátane Bratislavy a Nitry. V rámci tohto ťaženia však došlo len k jedinej väčšej bitke, ktorá sa odohrala 2. júla 1271 pri Mošoni. Tá sa skončila jednoznačným víťazstvom Přemyslových vojsk.Ešte v tento deň došlo k podpísaniu mieru medzi oboma panovníkmi. Nepriateľstvo a napäté vzťahy medzi súperiacimi stranami však pretrvávali aj naďalej a neskončili sa ani po nástupe Ladislava IV. na uhorský trón. Krátko po prvej výprave sa začala opäť vojna medzi oboma kráľmi.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 3/2016.

www.prazska-mincovna.cz - Mincovna pro české sběratele. Mince a medaile z drahých kovů. ©2011-2024 Pražská mincovna a.s.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...